Manifestació - comemoració del 7 de novembre 1659 Els 5 i 6 de novembre (Perpinyà) El 5 al vespre: Sopar i premis Segarra i Trinxeria El 6: A les 16h Manifestació, a les 18h parlaments, a les 20h marxa de torxes, a les 20h30 concert a la Casa Musical (Llamp te frigui, Dijous Paella, At-Versaris)
Marxarem a les 6h de Perpinyà (pàrquing del Liceu, davant del Casal) per ser a València a l'hora de dinar (d'allà! cap a les 14h)
A les 7h30 pararem a Girona a recollir gent a l'estació d'autobusos, contacteu-los via correu electrònic: mauletsgi@hotmail.com A les 8h30 pararem a Cardedeu (autopista) i ja farem camí directe cap a València! A les 18h, hi haurà una mostra de cultura popular i a les 18h30 començarà la manifestació. A les 20, acte polític seguit d'un concert. Marxarem després del concert i arribarem a Perpinyà cap a les 9h, el diumenge. Encara queda una desena de places, apunteu-vos!!!!!!
Després de l'aturada de l'any passat, torna el Rebrot, l'aplec de joves dels Països Catalans. I torna a Berga després de l'estada a Argentona (el Maresme) el 2007.
Un aplec que, per primera vegada, serà totalment gratuït. Un aplec farcit d'actuacions musicals, de cultura popular, de tallers i d'activitats polítiques, que centrarem en la lluita del jovent contra les crisis del sistema i cap a la creació d'alternatives. Un aplec en què, per primera vegada, se celebrarà un certamen literari, de narrativa i poesia de temàtica social, a més del concurs de grups joves dels Països Catalans, l'Esclat.
Un aplec que, en definitiva, convertirà en Berga durant aquest cap de setmana de juliol en un espai de trobada, de festa i també de lluita, d'intercanvi d'idees i experiències entre joves vinguts d'arreu dels Països Catalans. Un espai de llibertat per a capgirar tot allò que ens han imposat, un punt més des d'on seguir avançant en la independència i la revolució!
El conflicte social que afecta Guadalupe i Martinica, recorda la naturalesa dels vincles que uneixen aquestes dues nacions amb l'Estat francès: uns vincles colonials que accentuen les desigualtats socials que patim. Els treballadors/res d'aquestes dues nacions han aconseguit obrir un cicle reivindicatiu popular conegut per tothom. Molts dels progressos socials (incloent l'augment de 200 € dels salaris més baixos), culturals, democràtics, s'han obtingut. Aquesta lluita popular exemplar, també va revelar l'existència d'un sindicalisme representat en particular per la Unió General de Treballadors de Guadalupe i de la Unió General des Treballadors de Martinica.
Aquests dos sindicats són membres de la plataforma intersindical de nacions sense estat que comprèn l'SLB de Bretanya, el LAB del País Basc, el STC de Còrsega, la UTG de Guyana, la Unió de Treballadors kanaks i la Intersindical-CSC dels Països Catalans. Com ells rebutgem la lògica liberal, així com el centralisme francès. El govern francès de Sarkozy vol que paguem la crisi del gran patronat, cal aprendre dels conflictes de Martinica i Guadalupe per organitzar aquí la lluita del poble i dels treballadors contra els beneficis i l'explotació.
La Intersindical-CSC us convida fraternalment a la reunió pública /debat del 21 d'abril a les 20:30 al Casal Jaume primer (23 avinguda del liceu a Perpinyà) amb la presència de Patrick Doré, secretari general UGTM i Mirlin Davallé, secretari de relacions internacionals de la UGTG.
Ahir al matí, a la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educiació del Campus Blasco Ibàñez de la Universitat de València, ha tingut lloc la presentació dels actes de la Diada del 25 d'abril.
Han presentant un manifest en el qual entre altres se denúncia el capitalisme com a causant de la greu situació econòmica amb l'augment del xomatge, la misèria i la destrucció dels recursos naturals; i la situació d'opressió nacional que començà, al País Valencià, ara fa 302 anys després de la derrota d'Almansa a mans dels Borbons. La marxa també vol servir per rememorar i honorar a totes les persones que donaren la seua vida per la llibertat i front al feixisme. Aquest és un dels continguts més importants de la mobilització segons explicaren els portaveus, els quals contextualitzaren l'efemèride dels 70 anys de l'inici de la repressió franquista i explicaren la necessitat de rescatar de l'oblit els crims de la dictadura.
Pel que fa als actes de la Diada, els convocants han assenyalat que la manifestació sortirà a les 18H DE LA PLAÇA DE SANT AGUSTÍ DE VALÈNCIA EL PROPER 25 D'ABRIL. Prèviament hi haurà una mostra de cultura popular. Emmarcada en la cultura del foc amb la participació de colles d'arreu el país En acabar la marxa hi haurà un acte polític a la Plaça dels Furs en el qual s'inclourà un homenatge als antifeixistes -amb parlaments de figures representatives que combateren el règim de Franco- i un parlament final en nom de la Campanya 300 anys d'Ocupació, 300 anys de Resistència.
En acabar, al barri de Velluters s'ha organitzat un concert gratuït que comptarà amb l'actuació de músics en valencià.
La iniciativa compta amb diferents adhesions d'entitats culturals, associacions, organitzacions,polítiques, sindicals, ateneus i casals populars, com ara el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI), la Coordinadora Obrera Sindical (COS), Maulets, Endavant (OSAN), Alerta Solidària, Ca Revolta, el Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN), l'entitat de joves Reviscola, Esquerra Anticapitalista o el Bloc Jove.
I segons els convocants esperen rebre moltes més en els propers dies. Així mateix s'estan organitzant autobusos des de diferents poblacions de tot el país per tal d'assistir a la manifestació.
EL CASAL DE PERPINYÀ ORGANITZA UN BUS PER BAIXAR A LA DIADA,
TOTES LES PERSONES INTERESSADES PODEN CONTACTAR AMB NOSALTRES.
MOLT AVIAT DONAREM MÉS DADES PEL QUE FA A PREUS I HORARIS.