Manifestació - comemoració del 7 de novembre 1659 Els 5 i 6 de novembre (Perpinyà) El 5 al vespre: Sopar i premis Segarra i Trinxeria El 6: A les 16h Manifestació, a les 18h parlaments, a les 20h marxa de torxes, a les 20h30 concert a la Casa Musical (Llamp te frigui, Dijous Paella, At-Versaris)
Ahir dimecres 25 de març al matí ha ingressat a l'hospital de Terrassa l'estudiant de la UAB que portava 30 dies en vaga de fam per exigir la fi de la criminalització del moviment estudiantil i que es prenguin en consideració les demandes estudiantils de paralització del Procés de Bolonya. L'estratègia repressiva engegada per les autoritats universitàries, plasmada amb les actuacions policials del passat dimecres a Barcelona, contra el moviment estudiantil han provocat que en Tomàs radicalitzés, fa dos dies, la seva protesta, i va deixar de prendre glucosa, fet que l'ha dut a l'hospital.
Amb aquesta acció contundent i extrema es pretenia forçar a les institucions a iniciar un diàleg amb la comunitat universitària per tal de resoldre el conflicte que ja s’havia fet evident durant els darrers mesos amb els tancaments i les ocupacions a moltes de les universitats dels Països Catalans.
Un cop més la resposta de les institucions ha estat nul·la, negant en tot moment el diàleg i no només traient importància a l’acció d’en Tomàs sinó silenciant-la i censurant tota mostra de suport. El rectorat de la UAB per altra banda, no ha mostrat mai ni el més mínim interès per l’estat de salut d’en Tomàs i ha permès que la vaga de fam arribés a posar en greu perill la salut del vaguista amb el resultat de la seva hospitalització.
Per tant, considerem a Anna Ripoll, Ester Crespo i Santiago Guerrero així com tot l’equip de govern de la UAB, la comissionada d’universitats Blanca Palmada i el conseller d’innovació, universitats i empresa Josep Huguet; responsables directes de la negativa de diàleg amb la comunitat universitària, de la censura i la repressió que esta patint el moviment estudiantil i sobretot de l’estat de salut crític actual d’en Tomàs i totes les conseqüències que es puguin derivar de la vaga de fam.
Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans consideren que el conjunt del moviment estudiantil està legitimat per a utilitzar tots els mitjans necessaris per a aconseguir aturar el procés de Bolonya i emplacen a les autoritats a reconsiderar la seva postura intransigent i autoritària.
Al llarg de tot el dimecres, 18 de març, els Mossos d’Esquadra han agredit als milers d’estudiants que han mostrat, en diverses mobilitzacions, el seu rebuig al desallotjament de l’edifici del rectorat de la Universitat de Barcelona (UB). En les diverses actuacions violentes dels Mossos d’Esquadra s’han produït ferits i detinguts, i davant d’això el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans volen denunciar la brutalitat amb que ha actuat el cos policial autonòmic i que les autoritats universitàries han decidit incrementar l’estratègia de la repressió contra el moviment estudiantil.
Davant de totes les actuacions policials succeïdes al llarg del dimecres 18 de març, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), organització estudiantil majoritària als claustres de les universitats catalanes, volem manifestar:
1.- Tot el nostre suport a les persones detingudes i agredides pels Mossos d’Esquadra. Els contusionats i ferits per les càrregues dels agents antiavalots es comptabilitzen per desenes, entre manifestants, periodistes i vianants.
2.- Que l’actuació dels Mossos d’Esquadra al llarg del dia d’avui, i, en especial, a la manifestació del vespre, s’ha caracteritzat per la violència extrema i l’acarnissament contra els participants a les mobilitzacions.
3.- Que les càrregues policials, les detencions, les expulsions i les difamacions contra els estudiants no aturaran la lluita en defensa d'una universitat pública i de qualitat.
Per acabar, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans exigim:
- Que es depurin les responsabilitats pertinents per les actuacions policials contra els manifestants.
- Que la senyora Blanca Palmada, Comissionada d’Universitats, es posicioni públicament sobre l’entrada de cossos policials a les universitats públiques catalanes.
- La dimissió del rector Dídac Ramírez, i tot l’equip de govern de la UB, per haver sol·licitat la intervenció dels Mossos d’Esquadra.
- La dimissió del senyor Josep Huguet, Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, per recolzar i ser un dels impulsors de l’estratègia repressiva contra el moviment estudiantil català.
Finalment, encoratgem a tots els estudiants del país a continuar lluitant per la universitat pública i a denunciar la repressió que pateix el moviment estudiantil contrari a l’EEES.
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Barcelona, 19 de març de 2009
Després de la brutal i indiscriminada actuació d'avui dels Mossos d'Esquadra contra els estudiants a Barcelona, des de Maulets, el jovent independentista revolucionari volem manifestar que la repressió no aturarà la lluita en contra de la implantació de l'EEES, que s'equivoquen si pensen que amb la por podran fer-la retrocedir. Aplicant la força d'aquesta manera només demostren que ja no els queden altres vies per aconseguir aplicar les mesures que necessiten implantar. Contra Bolonya, contra les privatitzacions i la retallada de drets, ja no estem disposades a cedir.
Exigim la dimissió dels rectors de la UB, Dídac Ramírez, de la UAB,Anna Ripoll, i de la UPF, per ser còmplices de la repressió dels Mossos permetent-ne l'entrada a les universitats. I també del conseller Huguet, la comissionada d'universitats Blanca Palmada, i del conseller d'interior, Joan Saura. Ha de quedar ben clar que no perdonarem la seua connivència i complicitat amb la brutalitat de la policia.
Reiterar la nostra solidaritat amb en Tomàs Sayes, en vaga de fam per la universitat pública ja fa 26 dies, i denunciem l'intent de silenciació del cas. El silenci mediàtic i la manipulació per part dels mitjans no fa més que encobrir la realitat i no aconseguirà que la mobilització continue creixent.
També exigim la lliure absolució de tots els detinguts en la jornada de lluita d'avui i volem mostrar-los la nostra solidaritat.
Emplacem tots els joves dels Països Catalans, estudiants, treballadors, aturats o precaris, a participar de les mobilitzacions que es convoquen properament. Perquè la millor manera de mostrar la nostra solidaritat és fer-ho colze a colze amb els estudiants i en les mobilitzacions.
La repressió no ens aturarà! Fora els mossos de les universitats!
Maulets, el jovent independentista revolucionari
Països Catalans, 18 de març de 2009
La repressió no s'atura, nosaltres tampoc!
La policia espanyola carrega contra els estudiants a Mallorca Universitat de les Illes Balears, 20-3-2009
Dijous 19 de març, al migdia més de 150 estudiants es van concentrar davant del rectorat de la Universitat de les Illes Balears (UIB) en solidaritat al moviment estudiantil de Barcelona i en contra de la brutalitat policial viscuda al llarg del dimecres a la ciutat comtal. Poc després, els estudiants van tallar carretera de Valldemossa al seu pas pel campus universitari, i al cap de pocs minuts agents antiavalots de la policia espanyola van carregar contra els estudiants, causant ferides a una dotzena d'universitaris. Davant d'aquests fets, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans exigim la dimissió del senyor Ramon Socies, delegat del Govern.
L'Assemblea d'Estudiants contra Bolonya de la UIB, el Consell d’Estudiants de la UIB, el PSM-EN, els Joves d’Esquerra Nacionalista i l’Assemblea de Moviments Socials de Mallorca també s'han afegit a condemnar els fets.
El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) volem fer públiques una sèrie de consideracions sobre els fets ocorreguts al campus de la UIB:
- Primer de tot rebutjam i condemnam l'extrema violència que ha emprat la polícia espanyola contra els estudiants universitaris que pacíficament s'estaven manifestant en solidaritat amb els nostres companys de Barcelona que han estat desallotjats violentament, i sobretot en protesta per la violència exercida pels Mossos d'Esquadra contra els estudiants barcelonins. La repressió, en el nostre cas, també ha estat totalment desmesurada; i mentre un centenar d'estudiants que han mostrat en tot moment una actitut totalment pacífica, la policia espanyola ha reaccionat amb una violència fora de lloc, amb cops contundents de porres deixant una dotzena de ferits, alguns d'ells amb contusions greus.
- Davant d'això, el SEPC demana la dimissió del delegat del govern Ramon Socies, per la manca de sentit democràtic i el seu caràcter repressiu envers els moviments socials i alternatius, com ja va ben demostrar amb una altra càrrega totalment desproporcionada contra una concentració pacífica en suport dels antimonàrquics. L'actitut de la polícia en aquests últims temps ens ha recordat uns temps que creiem ja passats.
- També demanam una condemna enèrgica per part de la rectora i l'equip directiu de la universitat envers els fets, ja que en més d'una oportunitat ha fet gala del seu esperit dialogant i no repressiu. També ens agradaria que demanàs explicacions i responsabilitats pel gravíssim fet de que la policia agi entrat al campus sense l'autorització de l'equip rectoral.Per finalitzar demanam a la societat civil illenca que respongui a aquests actes antidemocràtics, repressius i desmesurats solidaritzant-se amb els estudiants en lluita, i que acudesqui a les possibles concentracions que es poden donar en els pròxims dies en rebuig d'aquests fets.Per part del SEPC, reafirmam el nostre compromís amb l'Assemblea d'Estudiants contra Bolonya de la UIB, amb la qual seguirem col.laborant i fent feina; i també en la nostra lluita contra l'implantació de l'EEES a la UIB.
Els Mossos d'Esquadra han detingut a l'activista Enric Duran. Ahir a la tarda el conegut activista que va "estafar" els bancs i caixes per denunciar els abusos i la usura dels grups financers ha estat detingut a l'edifici central de la Universitat de Barcelona.
El passat 17 de setembre, l’Enric Duran va fer pública una acció contra la banca que va dotar als moviments socials d’un fons econòmic considerable. L’acció es va difondre per tots els mitjans de comunicació de masses, però sobretot, a través d’una publicació pròpia i finançada amb els diners expropiats als bancs. A partir d’aquesta acció va sorgir el col·lectiu crisis i una web que ha servit de plataforma per coordinar i donar continuïtat a la lluita contra la crisi del capitalisme des d’una visió decreixentista.
Dilluns 16 de març va reaparèixer públicament en una roda de premsa on s'anunciava la edició de la publicació "Podem", que s'està repartint al llarg del dia d'avui, 200.000 en català i 150.000 en castellà, per tota Catalunya i part de l'Estat Espanyol."Podem" és la continuació de "CRISI" que va sortir el passat 17 de setembre on el mateix Enric anunciava la seva acció de desobediència a les entitats bancàries i la reivindicava com a forma de insubmissió a les entitats bancàries i la reivindicava com a forma de insubmissió al capitalisme especulatiu.
DESCARREGA LA PUBLICACIÓ "PODEM" DES D'AQUÍ Aquesta publicació es distribuirà gràcies a centenars de persones voluntàries, que sortiran al carrer perquè tothom sàpiga que no és la nostra intenció salvar el capitalisme; que de la crisi en farem virtut. L’acció marca l’inici de la campanya “Podem viure sense capitalisme” que planteja un seguit d’alternatives al mercat i pretén impulsar una vaga contra els bancs.
Des de Maulets som conscients de l'importància històrica que té l'actual crisi econòmica. En el marc d'aquestes reflexions hem el·laborat un document d'anàlisi sobre l'actual conjuntura social i econòmica. El present, o com es creen i desenvolupen les crisis, són alguns dels aspectes que tractem en aquest document.
Per una altra banda, davant les crisis els estats que sustenten i legitimen els sistema no es queden de braços creuats. Bancs, asseguradores en crisi, deutes de milers de milions de dòlars. Els governs estatals promouen injeccions de capital públic, és a dir utilitzen els impostos dels contribuents per a evitar la caiguda anunciada de les grans potències financeres.
Us adjuntem també un document d'anàlisi sobre aquesta situació, que podeu descarregar des d'aquí.
Des de Maulets, el jovent independentista i revolucionari, lluitem contra el patriarcat des d’un feminisme de classe, perquè és la única via per aconseguir la nostra emancipació com a dones i com a treballadores. Cal posar èmfasi en les relacions entre patriarcat i capitalisme, i entre els sistema gènere i classe social. Les desigualtats de gènere s’estructuren a partir de la societat patriarcal, i és en la família on es materialitzen els vincles patriarcals. La divisió sexual del treball que s’origina en el si de la família té el seu reflex en el mercat de treball.
L’estructura del sistema patriarcal burgès se sustenta en la violència de gènere i l’explotació sexual per a què adoptem una actitud passiva i de submissió. La violència latent o activa d’homes contra dones, l’assumpció i propagació de rols d’inferioritat, la pressió dels cànons de bellesa, la necessitat de reproduir els rols masculins per triomfar o el menyspreu per les dones grans, són alguns dels molts factors que contribueixen diàriament a la nostra opressió. A més, volem denunciar la ineficàcia de la legalitat i les polítiques públiques que aplica l’estat. Les mesures que aplica són simples pedaços a un problema estructural del sistema, perquè són creades des d’una òptica patriarcal.
A això s’hi ha de sumar l’apropiació de la força de treball de la dona, és a dir, la seva explotació sexo-econòmica, situació que empitjora amb les crisis cícliques del capitalisme. Les primeres en ser acomiadades de la feina en començar els símptomes de crisi som les dones. Les estadístiques de contractació i les llistes d’aturats mostren que hi ha una masculinització del món laboral, és a dir, que sempre hi ha molts més homes que dones fent una determinada feina. Però, a més, hem de tenir en compte que l’atur femení és molt més elevat del que ens mostren les estadístiques. Moltes dones desenvolupen tasques de la llar i cura de terceres persones, però com que el sistema diu que tot allò que no “genera riquesa” (tot allò que no genera riquesa per a les empreses i els estats, és clar...) no es pot considerar treball, moltes dones ni tansols consten com a aturades ni treballadores. En realitat aquestes dones representen aproximadament el 46% de les catalanes.
La precarietat del treball femení és una conseqüència constant de les crisis del sistema, les quals evolucionen incorporant nous elements d’explotació i jerarquització. Ara som les dones immigrades les expulsades automàticament del treball assalariat, seguides de les autòctones, que sempre havien patit els primers cops. Mostrem un rebuig total a la subordinació de les dones en benefici del mercat, tant en l’esfera de la producció capitalista com en l’esfera de la producció domèstica. Per tot això, continuarem treballant cada dia i organitzant-nos per combatre el patriarcat des de tots els àmbits: els llocs de treball, els carrers, les cases, els espais autogestionats, les universitats… Perquè per nosaltres cada dia és 8 de març
Perquè... AL PATRIARCAT, COM AL CAPITALISME, NO SE’L REFUNDA, SE’L COMBAT!
Contra el patriarcat, feminisme de classe!
Maulets, el jovent independentista i revolucionari
Fins al 27 de març, exposició sobre violència de gènere al Casal, 23, avinguda del Liceu, Perpinyà