Agenda

Manifestació - comemoració del 7 de novembre 1659
Els 5 i 6 de novembre (Perpinyà)
El 5 al vespre: Sopar i premis Segarra i Trinxeria
El 6: A les 16h Manifestació, a les 18h parlaments, a les 20h marxa de torxes, a les 20h30 concert a la Casa Musical (Llamp te frigui, Dijous Paella, At-Versaris)

dilluns, 23 de març del 2009

Brutalitat policial contra els estudiants a Barcelona i a Mallorca

Al llarg de tot el dimecres, 18 de març, els Mossos d’Esquadra han agredit als milers d’estudiants que han mostrat, en diverses mobilitzacions, el seu rebuig al desallotjament de l’edifici del rectorat de la Universitat de Barcelona (UB). En les diverses actuacions violentes dels Mossos d’Esquadra s’han produït ferits i detinguts, i davant d’això el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans volen denunciar la brutalitat amb que ha actuat el cos policial autonòmic i que les autoritats universitàries han decidit incrementar l’estratègia de la repressió contra el moviment estudiantil.

- Comunicat del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans:

Davant de totes les actuacions policials succeïdes al llarg del dimecres 18 de març, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), organització estudiantil majoritària als claustres de les universitats catalanes, volem manifestar:

1.- Tot el nostre suport a les persones detingudes i agredides pels Mossos d’Esquadra. Els contusionats i ferits per les càrregues dels agents antiavalots es comptabilitzen per desenes, entre manifestants, periodistes i vianants.

2.- Que l’actuació dels Mossos d’Esquadra al llarg del dia d’avui, i, en especial, a la manifestació del vespre, s’ha caracteritzat per la violència extrema i l’acarnissament contra els participants a les mobilitzacions.

3.- Que les càrregues policials, les detencions, les expulsions i les difamacions contra els estudiants no aturaran la lluita en defensa d'una universitat pública i de qualitat.


Per acabar, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans exigim:

- Que es depurin les responsabilitats pertinents per les actuacions policials contra els manifestants.

- Que la senyora Blanca Palmada, Comissionada d’Universitats, es posicioni públicament sobre l’entrada de cossos policials a les universitats públiques catalanes.

- La dimissió del rector Dídac Ramírez, i tot l’equip de govern de la UB, per haver sol·licitat la intervenció dels Mossos d’Esquadra.

- La dimissió del senyor Josep Huguet, Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, per recolzar i ser un dels impulsors de l’estratègia repressiva contra el moviment estudiantil català.


Finalment, encoratgem a tots els estudiants del país a continuar lluitant per la universitat pública i a denunciar la repressió que pateix el moviment estudiantil contrari a l’EEES.

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Barcelona, 19 de març de 2009



- Comunicat de Maulets -el jovent independentista revolucionari-:


Després de la brutal i indiscriminada actuació d'avui dels Mossos d'Esquadra contra els estudiants a Barcelona, des de Maulets, el jovent independentista revolucionari volem manifestar que la repressió no aturarà la lluita en contra de la implantació de l'EEES, que s'equivoquen si pensen que amb la por podran fer-la retrocedir. Aplicant la força d'aquesta manera només demostren que ja no els queden altres vies per aconseguir aplicar les mesures que necessiten implantar. Contra Bolonya, contra les privatitzacions i la retallada de drets, ja no estem disposades a cedir.

Exigim la dimissió dels rectors de la UB, Dídac Ramírez, de la UAB,Anna Ripoll, i de la UPF, per ser còmplices de la repressió dels Mossos permetent-ne l'entrada a les universitats. I també del conseller Huguet, la comissionada d'universitats Blanca Palmada, i del conseller d'interior, Joan Saura. Ha de quedar ben clar que no perdonarem la seua connivència i complicitat amb la brutalitat de la policia.

Reiterar la nostra solidaritat amb en Tomàs Sayes, en vaga de fam per la universitat pública ja fa 26 dies, i denunciem l'intent de silenciació del cas. El silenci mediàtic i la manipulació per part dels mitjans no fa més que encobrir la realitat i no aconseguirà que la mobilització continue creixent.

També exigim la lliure absolució de tots els detinguts en la jornada de lluita d'avui i volem mostrar-los la nostra solidaritat.

Emplacem tots els joves dels Països Catalans, estudiants, treballadors, aturats o precaris, a participar de les mobilitzacions que es convoquen properament. Perquè la millor manera de mostrar la nostra solidaritat és fer-ho colze a colze amb els estudiants i en les mobilitzacions.

La repressió no ens aturarà! Fora els mossos de les universitats!

Maulets, el jovent independentista revolucionari
Països Catalans, 18 de març de 2009


La repressió no s'atura, nosaltres tampoc!


La policia espanyola carrega contra els estudiants a Mallorca
Universitat de les Illes Balears, 20-3-2009

Dijous 19 de març, al migdia més de 150 estudiants es van concentrar davant del rectorat de la Universitat de les Illes Balears (UIB) en solidaritat al moviment estudiantil de Barcelona i en contra de la brutalitat policial viscuda al llarg del dimecres a la ciutat comtal. Poc després, els estudiants van tallar carretera de Valldemossa al seu pas pel campus universitari, i al cap de pocs minuts agents antiavalots de la policia espanyola van carregar contra els estudiants, causant ferides a una dotzena d'universitaris. Davant d'aquests fets, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans exigim la dimissió del senyor Ramon Socies, delegat del Govern.

L'Assemblea d'Estudiants contra Bolonya de la UIB, el Consell d’Estudiants de la UIB, el PSM-EN, els Joves d’Esquerra Nacionalista i l’Assemblea de Moviments Socials de Mallorca també s'han afegit a condemnar els fets.

- Videos de la concentració.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) volem fer públiques una sèrie de consideracions sobre els fets ocorreguts al campus de la UIB:

- Primer de tot rebutjam i condemnam l'extrema violència que ha emprat la polícia espanyola contra els estudiants
universitaris que pacíficament s'estaven manifestant en solidaritat amb els nostres companys de Barcelona que han estat desallotjats violentament, i sobretot en protesta per la violència exercida pels Mossos d'Esquadra contra els estudiants barcelonins. La repressió, en el nostre cas, també ha estat totalment desmesurada; i mentre un centenar d'estudiants que han mostrat en tot moment una actitut totalment pacífica, la policia espanyola ha reaccionat amb una violència fora de lloc, amb cops contundents de porres deixant una dotzena de ferits, alguns d'ells amb contusions greus.

- Davant d'això, el SEPC demana la dimissió del delegat del govern Ramon Socies, per la manca de sentit democràtic i el seu caràcter repressiu envers els moviments socials i alternatius, com ja va ben demostrar amb una altra càrrega totalment desproporcionada contra una concentració pacífica en suport dels antimonàrquics. L'actitut de la polícia en aquests últims temps ens ha recordat uns temps que creiem ja passats.

- També demanam una condemna enèrgica per part de la rectora i l'equip directiu de la universitat envers els fets, ja que en més d'una oportunitat ha fet gala del seu esperit dialogant i no repressiu. També ens agradaria que demanàs explicacions i responsabilitats pel gravíssim fet de que la policia agi entrat al campus sense l'autorització de l'equip rectoral. Per finalitzar demanam a la societat civil illenca que respongui a aquests actes antidemocràtics, repressius i desmesurats solidaritzant-se amb els estudiants en lluita, i que acudesqui a les possibles concentracions que es poden donar en els pròxims dies en rebuig d'aquests fets. Per part del SEPC, reafirmam el nostre compromís amb l'Assemblea d'Estudiants contra Bolonya de la UIB, amb la qual seguirem col.laborant i fent feina; i també en la nostra lluita contra l'implantació de l'EEES a la UIB.