Agenda

Manifestació - comemoració del 7 de novembre 1659
Els 5 i 6 de novembre (Perpinyà)
El 5 al vespre: Sopar i premis Segarra i Trinxeria
El 6: A les 16h Manifestació, a les 18h parlaments, a les 20h marxa de torxes, a les 20h30 concert a la Casa Musical (Llamp te frigui, Dijous Paella, At-Versaris)

dilluns, 11 de gener del 2010

[Comunicat] Jo vull ser rei!

Tres anys, ja, que l'Estat francès és encapçalada per un monarca absolut. Un Rei francès que vindrà demà dimarts 12 de gener, per novena vegada en set anys, a visitar les terres nord-catalanes. Aquest home tan generós fa la volta del seu regne per oferir els seus bons desitjos al seu poble, i pararà un momentet a Perpinyà. Una visita llampec, de tan sols un parell d’hores – de les 11h a les 13h30. Cal precisar per això que podran assistir en aquesta cerimònia, que tindrà lloc al palau dels Congressos, només les persones privilegiades, les que hauran rebut una invitació. Bé els metges també tindran dret a visita, ja que inaugurarà les noves instal·lacions de l'hospital Sant Joan de Perpinyà. Per raons d'honor, i per no ferir el personatge, es demana a les persones més grans d'un metre seixanta de no apropar-se al Rei.

Com a nord-catalans, aquesta visita a un lloc de salut pública no ens farà oblidar que des de fa una setmana el monarca absolut ha condemnat a mort els diables dels Riberal, i alhora els correfocs, una tradició catalana. Tampoc, com ciutadà de l'Estat francès, ens farà oblidar els milers de milions d'euros invertits per a més de 90 000 000 de vacunes contra la famosa grip A, de les quals només se n’han utilitzat uns 5 000 000.

Tal com Lluís XIV o Napoleó, no vindrà sol, sinó ben acompanyat pels serveis de l’Estat, de l’ajuntament i altres serveis públics. Cinc unitats de seguretat, l’equivalent d’uns 400 CRS, l'acompanyaran i el protegiran el temps de la visita. S’ha d’afegir una setantena de policies locals que no tindran les funcions habituals.

Des de Maulets Rosselló denunciem el desgall de diners que representa una visita com aquesta. Denunciem el desplegament policial i el bloqueig que provoca aquest fet a tota la ciutat. Denunciem el fet que tot l’hospital serà “ocupat” per aquells que volen suprimir el servei públic.

La vinguda d’en Sarko és un insult per a tots nosaltres.

Que el reietó es quedi al seu reialme!

El Rosselló, 11 de gener del 2010