Agenda

Manifestació - comemoració del 7 de novembre 1659
Els 5 i 6 de novembre (Perpinyà)
El 5 al vespre: Sopar i premis Segarra i Trinxeria
El 6: A les 16h Manifestació, a les 18h parlaments, a les 20h marxa de torxes, a les 20h30 concert a la Casa Musical (Llamp te frigui, Dijous Paella, At-Versaris)

dimecres, 27 de gener del 2010

Dissabte al Casal

LA CRIMINALITAT ORGANITZADA, LES MÀFIES

DISSABTE 30 DE GENER

15h30 : Projecció de la pel·lícula "Gomorra"

18h : "La Criminalitat organitzada, les màfies", conferència a càrrec de Joan Queralt, autor de Crónicas mafiosas i d’El enigma siciliano de Attilio Manca. Verdad y justicia en la isla de Cosa Nostra, i especialista en el crim organitzat respon a aquesta inquietant pregunta.

La criminalitat organitzada, les màfies, han deixat de ser un problema policial o judicial de cada Estat per a convertir-se en un dels grans desafiaments que afronta la comunitat internacional. Un desafiament global que incideix negativament en la vida i el futur de milions de persones, en la salut democràtica dels Estats, en les seves economies i en les seves polítiques de desenvolupament.

En aquest context, i tal com semblen suggerir les continues detencions de membres d'algunes de les més importants organitzacions criminals i assenyalen els mitjans europeus, Catalunya sembla haver-se convertit en un dels paradisos del crim organitzat internacional.

La dimensió d’aquest fenomen al nostre país, una de les principals vies d'entrada i sortida del narcotràfic i seu, en aquests últims anys, de les principals operacions contra la criminalitat organitzada transnacional, segueix sent, no obstant aixó un misteri de límits imprecisos.

Quina és la realitat?

El Casal - 23 avinguda del Liceu - Perpinyà