Agenda

Manifestació - comemoració del 7 de novembre 1659
Els 5 i 6 de novembre (Perpinyà)
El 5 al vespre: Sopar i premis Segarra i Trinxeria
El 6: A les 16h Manifestació, a les 18h parlaments, a les 20h marxa de torxes, a les 20h30 concert a la Casa Musical (Llamp te frigui, Dijous Paella, At-Versaris)

dilluns, 7 de setembre del 2009

Cicle de xerrades - Lluites contra les nuclears

El dia 23 d'agost passat es va tancar el cicle de xerrades organitzades per Maulets Rosselló a la Universitat Catalana d'Estiu. Aquesta xerrada va tractar de les lluites passades i actuals contra les nuclears als Països Catalans. Van participar el Josep Sabaté, que ens va presentar la campanya “Apaguem les nuclears” i el Pere Iu Baron que va fer un repàs de les lluites contra les nuclears a Catalunya Nord en els anys 70.

Des de les Terres de l'Ebre, vàries entitats uneixen els seus esforços a la campanya "Apaguem les nuclears", per la no renovació de les llicències de les centrals d’Ascó I, Ascó II i Vandellòs II. La campanya es centra en la recollida de firmes. Podeu donar el vostre suport aquí.

El Pere Iu Baron va donar una visió de la lluita com la van viure els militants antinuclear en la dècada 70-80. Va explicar com van impedir, lluitant, que es crea una central nuclear a Paulilles, a Catalunya Nord. Ens va fer part de la seva experiència i acabà descrivint la gran marxa antinuclear de l'estiu 80, que va mobilitzar tots els Països Catalans en contra del nuclear i que es va acabar a Ascó.

Trobareu en la nostra galeria Picasa tot una sèrie de fotos d'aquesta marxa.

L’energia nuclear té efectes molt nocius sobre la salut i el medi ambient, sobretot si se’n considera tot el cicle, des de la mineria de l’urani fins als residus.

Amb les lluites passades i presents, a Catalunya Nord, a les Terres de l'Ebre i arreu dels Països Catalans, lluitem a favor d'un nou model energètic. Les alternatives són possibles i les cal combinar segons les necessitats i les disponibilitats locals, l’aproximació dels centres productors d’electricitat i de les àrees de consum i, sobretot, una política d’estalvi energètic.




Us deixem una entrevista del Josep Sabaté feta per Nettv.cat