Agenda

Manifestació - comemoració del 7 de novembre 1659
Els 5 i 6 de novembre (Perpinyà)
El 5 al vespre: Sopar i premis Segarra i Trinxeria
El 6: A les 16h Manifestació, a les 18h parlaments, a les 20h marxa de torxes, a les 20h30 concert a la Casa Musical (Llamp te frigui, Dijous Paella, At-Versaris)

dimarts, 1 de setembre del 2009

SOLIDARITAT AMB PERE I YANN DAVANT DE LA «JUSTÍCIA»…NO SÓN PAS SOLS!

El 12 d'agost passat, un centenar de persones s'han reunit davant del Palau de Justícia de Perpinyà per donar suport al Pere i al Yann que rebien la sentència del judici del passat 29 de juny. Se'ls ha condemnat a cada un a 200 euros per ultratge, 350 euros pels costos judicials de la Universitat de Perpinyà i 1 més de presó en suspens que no serà efectiu si no passa res durant els pròxims 5 anys, pel refus del fitxatge ADN.

El 2007, Pere i Yann, dos militants de la Coordinació dels Grups Anarquistes, del sindicat estudiantil Sud Etudiant i per un d’ells militant de Maulets al moment dels fets, van ser detinguts a casa seua. La policia va registrar els apartaments i va agafar els seus ordinadors. Els nostres dos companys paguen encara avui la voluntat del poder de desacreditar i de criminalitzar a tot arreu la lluita contra la LRU que ha sacsejat les universitats aquests últims anys. Després de 48h de detenció, a les quals s’han d’afegir 7 hores tancats al tribunal, cap de les càrregues inicials han estat retingudes contra ells. Unes queixes nominatives d’ultratge han estat dipositades per alguns professors contra el Pere i el Yann. Els dos companys estudiants van ser suposadament acusats de «degradacions, robatori, amenaces de mort...» per aquests mateixos professors que es van destacar, sense cap ambigüitat, amb actituds provocadores i fins i tot violents, i per la seua oposició a la vaga.

Un any i mig més tard, la creació del comitè de suport « Justícia pel Pere i el Yann» (CGA, Sud Etudiant i Maulets) ha permès recollir 3000 firmes, fer concentracions i actes de suport. El dia 29 de juny, Pere i Yann passaven al tribunal, finalment acusats d'ultratge, ultratge en reunió i d’haver refusat el fitxatge genètic (ADN) al moment de la detenció.

Pere i Yann no han reconegut cap dels actes, cap de les declaracions, cap de les càrregues que se’ls carrega a l’esquena! Avui com ahir, denunciem totes les maniobres que pretenguin demostrar artificialment càrrecs contra els militants. Són condemnats, perquè la seva opció política i el seu compromís no s'ajusten als defensors de l'Estat, d’un ordre establert indiscutible i d’una societat acrítica.

Per aquest motiu es dispositarà recurs a la condemna en els pròxims 10 dies, per poder estudiar a fons els dossiers i l'argumentari del jutge i seguidament tirar endavant o no el recurs. Fem una crida al conjunt dels actors de les lluites estudiantils i més en general als moviments socials a solidaritzar-se i a actuar contra aquests intents de criminalització de les lluites nord-catalanes.